Select Page

Frågor och svar

Frågor om rosetter

Hur fäster jag rosetten?

  • Mina rosetter har två stycken starka latexband på baksidan av rosetten. Dessa fäster du i pälsen. Vira ALDRIG gummibanden två varv då detta förstör gummibanden. Och klipp inte bort gummibanden när du ska ta bort rosetten, då det är mycket svårt att fästa nya för dig själv.
  • Spänne går endast att välja på Dolly-rosetterna just nu. Då vanliga rosetter försvagas av att stänga spännet.

Hur lång tid tar det innan jag får mina rosetter?

Om rosetterna är färdigsydda så skickar jag iväg dem direkt. Men är de inte färdiga tar det mig upp till 3 veckor innan rosetterna skickas.

Hur sköter jag mina rosetter på bästa sätt?

  • Att sköta dina rosetter är inte särskilt svårt. Det viktigaste är hur du förvarar dina rosetter. Jag rekommenderar att förvara dina rosetter i en liten låda med fack. Dessa går att hitta lite överallt att köpa.
  • Gummibanden ska aldrig viras två varv när du fäster rosetten, detta sliter extremt mycket på rosetterna och orsakar att banden går sönder. Att byta gummiband på en rosett är inte enkelt.
  • Börjar dina rosetter tappa formen? Då kan du enklast sätta de på stickor och stäkra det igen med något som torkar och blir hårt. T.ex något hobbylack.
  • Har mittendelen släppt? Det går kanon att limma fast den med superlim igen och för att få den att sitta bäst rekommenderar jag att du sätter rosetten på stickor först.

Frågor om leverans och betalning

Hur betalar jag?

Du betalar enklast med kort på hemsidan. För att använda paypal behöver du inte ha ett konto. Du kan även betala direkt med ditt kort på hemsidan.

Du kan även hämta upp rosetter på utställningar jag kommer till. Det enklaste sättet att veta vilka jag kommer till är att kontakta mig på support@bowsbylinnea.com.

Hur levereras rosetterna?

Alla mina paket skickas med Postnord.

Varje rosett ligger i en separat zip-påse för säker förvaring. Sedan packas rosett(erna) i en plastpåse som förseglas och placeras i en kartong som gör frakten på rosetterna så säker som möjlig.

Hur lång tid tar det för mina rosetter att komma fram?

Här är leveranstiderna från postnord. Ibland blir paket försenade. Kontakta mig om du inte har fått ditt paket efter 30 dagar från och med skickat datum. (Du får alltid ett mejl när din order är påväg)

Leveranstid
Sverige 1-4 arbetsdagar
Europa 3-12 arbetsdagar
USA 4-14 arbetsdagar
Resten av världen 5-30 arbetsdagar


Full size Gjort av 22-25mm brett band. Passar de flesta hundar över 6 kg. Samt Yorkshire Terrier
Medium Gjort av 15-17mm brett band. Mindre än full size och passar de som hellre har en mindre rosett på sin hund.
Maltese Gjort av 9-12 mm brett band. Perfekt för malteser i par. Passar även att använda två i vardagsfrisyren för mindre hundar.
Valp Gjort av 9-12mm band. Detta är den vanligaste storleken på rosett till valpar. Passar valpar i alla åldrar.

Det här är färgerna jag erbjuder på strassdelaren på mina rosetter
(Mittendelaren på rosetten)


Gold


Silver

Mörk silver